Ha основу члана 32. Закона о ванредним ситуацијама ("Службени гласник РС", бр. 111/2009 и 92/201), члана 7. Одлуке о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације општине Рашка и члана 58. Статута општине Рашка („Службени гласник Општине Рашка" бр. 91/08), председник општине Рашка, на предлог Штаба за ванредне ситуације општине Рашка, дана 26. јануара 2012. године, доноси


ОДЛУКУ
о проглашењу ванредне ситуацијe
 

I
    Проглашава се ванредна ситуација на територији општине Рашка, због елементарне непогоде проузроковане снежним падавинама и олујним снежним наносима.
                   
II
    Ова Одлука ступа на снагу даном доношења.

III
    Одлуку објавити на огласној табли општине Рашка и у свим локалним медијима.


ОБРАЗЛОЖЕЊЕ
    Обилне снежне падавине, праћене олујним снежним наносима, које су задњих пар дана захватиле нашу општину, довеле су до отежаног саобраћаја, уз честе прекиде и застоје на читавој територији наше општине. Више од тридесет села је потпуно одсечено од света, а у већини сеоских школа је потпуно обустављена настава, док је у матичним школама забележено повећано одсуство ученика.
    Висина снежног покривача износи од 50 до 120 цм а проблеме праве и сметови који на обронцима Голије и Копаоника прелазе преко 2м.
    Имајући у виду све напред изнето председник општине је донео Одлуку као у диспозитиву.


ОПШТИНА РАШКА
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ
II Број: 7/2012
Дана: 26. јануара 2012. године

ПРЕДСЕДНИК
ОПШТИНЕ РАШКА
Раденко Цветић