На основу члана 59. Статута општине Рашка („Службени гласник општине Рашка“, број 197/2018), Општинско веће општине Рашка, на седници одржаној дана 02. октобра 2023. године, године доноси следеће

РЕШЕЊЕ

I
У дане вашара 12., 13. и 14. октобра 2023. године дозвољава се привремено запремање комуналних и дугих јавних површина на подручју града Рашке ради излагања и продаје робе, пружању угоститељских услуга, обављање ситних занатских услуга и постављање забавних игара на следећим површинама:
- На тротоарима и улицама Предрага Вилимоновића, Душанове, Немањине (са леве стране поред парка), Ратка Луковића (са десне стране поред парка), део ул. Др. Јовановића (од ПС Рашка до поште), Милуна Ивановића (са леве стране поред парка) и Саватија Милошевића, с тим што се у улици Милуна Ивановића од улице Немањина до улице Предрага Вилимоновића (стари улаз у биоскоп) оставља простор за програмски садржај ТО „Рашка“ и Центра за културу „Градац“, неискоришћена места у овом делу улице даће се за изложбену продају ракије и меда, произвођачима из општине Рашка,
- Извршити обележавање продајних места (микро локација) у горе поменутим улицама, а оставити улазе у пословне просторије (трговинске и угоститељске радње и др.) само у ширини улазних врата,
- Постављање шатора и пружање угоститељских услуга на зеленој пијаци у оба нивоа, на горњем крају улице Ратка Луковића од Улице Карађорђева до степеништа код цркве, у улици Предрага Вилимоновића и у улици Немањина, испод банке „Intesa“,
- На простору: тенис терена, платоа Мотела „Путник“, кошаркашком игралишту КК „Бане“ Рашка и рукометном игралишту код ОШ „Рашка“, могу се поставити забавне игре (рингишпили, флипери, стони фудбал и сл.) уз обавезно прибављање одобрења органа управе надлежног за комуналне послове.

II
Привремено запремање комуналних и других јавних површина се одобрава у периоду од 12.10.2023. године од 07:00 сати до 14.10.2023. године до 24:00 сата.
На местима где се продаје печење, роштиљ и слично обавезно у површини микро локације поставити подне облоге у циљу заштите јавних површина.

III
Ценовник и висину накнаде за запремање комуналних и других јавних површина из овог решења утврђује Општинско веће општине Рашка и исти је саставни део овог решења.

IV
Средства убрана по овом основу се уплаћују на текући рачун буџета општине Рашка.

V
Након доношења, ово Решење објавити на сајту Општине Рашка, као и све информације везане за вашар (цене микро локације, услове продаје, телефон за информације, почетак продаје места и др.).

VII
О спровођењу ове одлуке стараће се Општинска управа Рашка - Одсек за инвестиције и грађевинско земљиште.

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ РАШКА
III Број: 06-VI-30/2023-2
Дана: 02. октобра 2023. године


ПРЕДСЕДНИК
ОПШТИНЕ РАШКА
Немања Поповић