Удружење за помоћ лицима са посебним потребама добило је средства од ЕВРОПСКОГ  ПРОГРЕСА за реализацију пројекта ЗАЈЕДНО НА ПУТУ ДО ПОСЛА. 

У пројекат ће бити укључено 10 особа са инвалидитетом. У наредних 6 месеци они ће се уз стручну подршку  обучавати за израду сувенира у радионици Удружења. Циљ пројекта је  побољшање радних способности и укључивање у производњу сувенира, што је и трајна активност Удружења кроз коју особе са инвалидитетом проналазе запослење. 

Вредност пројекта је 2.298.146 динара. Влада Швајцарске, Европска унија и Влада Србије, преко Европског Прогреса, обезбедили су 2.058.406 динара. Партнер на пројекту је општина Рашка која је издвојила 229.840 динара, а учешће Удружења износи 9.900 динара. Највећи део новца, 80%, биће употребљен за куповину савремених машина за гравирање и резање, као и машина за припрему и обраду дрвета за финалне производе. Осталим делом одобрених средстава финансираће се куповина неопходног материјала и превоз учесника у пројекту. На конкурсу је учествовао велики број организација из 34 општине јужне и југозападне Србије, а пројекат Удружења за помоћ лицима са посебним потребама један је од 20 који ће бити финансирани у оквиру програмских активности Европског Прогреса.

Сувенири израђени у радионици Удружења биће пласирани на Гоији и у ТЦ Копаоник уз  помоћ и подршку  ТСО  Рашка, са којом је Удружење потписало споразум о сарадњи. 

И претходних година Удружење за помоћ лицима са посебним потребама учествовало је на конкурсима Европског  Прогреса. 2012.године Удружење је добило више од 600.000 динара за реализацију пројекта МАЈСТОРСКА РАДИОНИЦА – КОРАК ДО САМОСТАЛНОСТИ. Тада је опремљена радионица, а лица са инвалидитетом су обучавана за израду намештаја од плочастог материјала. Захваљујући чињеници да је читав пројекат успешно реализован, ЕВРОПСКИ ПРОГРЕС је 2013.године донираоУдружењу  ЦНЦ машину за израду дубореза, чија је вредност преко 500.000 динара. 

У претходне три године кроз пројекте Удружења радно је било ангажовано 45 особа са инвалидитетом.